19 Şubat 2008 Salı

norvec ten eve donus

Eve dönüşte maddi destek
Eğer Norveç’te oturmanıza izin verilmişse ancak halen eve dönmek istiyorsanız maddi destek için gerekli niteliklere sahip olabilirsiniz (Dönüş Yardımı). Bu yardıma ek olarak Norveç hükümeti yolculuk masraflarınızı karşılar. Eğer başvurunuz halen değerlendirme aşamasındaysa veya reddedilmişse bu yardım için başvuramazsınız.

Zorla sınır dışı edilme
Eve dönmüş olmanız gereken süre dolduğunda eğer halen Norveç’teyseniz dosyanız polise verilecektir. Eğer kendi rızanızla ayrılmazsanız polis zoruyla sınır dışı edilirsiniz. Zorla sınır dışı edilme durumunda Norveç yetkililerine sınır dışı edilme masraflarını borçlanırsınız. Bu masraflar ülkeye tekrar girişinize izin verilebilmesinden önce ödenmelidir.

Eve dönüş
Eğer sığınma başvurunuz hakkında nihai red kararı alındıysa Norveç’ten ayrılmanız gerekir. Sığınma kabul merkezi çalışanları ile bir toplantıya katılmanız istenecektir. Bu kişiler size başvurunuzun reddi ardından hangi seçeneklere sahip olduğunuzu anlatacaklardır. »»

Red
Eğer sığınma başvurunuz reddedilirse size bir avukat atanacaktır. Başvurunuza aldığınız red kararını temyiz hakkınız bulunmaktadır. Avukatınız bu işlemlerde size yardımcı olacaktı. Bunun hakkında Bölüm 1’i daha iyi okuyun.

Eğer sığınma
başvurunuzun red kararı kesinleşmişse Norveç’te -kalma hakkınızı kaybedersiniz. Bu bölümde eğer red alırsanız ne gibi -basamaklar izlemeniz gerektiği açıklanmaktadır.

Hiç yorum yok: